Haavisto kirjasi itselleen aika-ajon pohja-ajan lisäksi eräsijat kaksi ja yksi ollen yhteiskilpailun ykkönen. Ensimmäisessä erässä ylöjärveläinen epäonnistui lähdössä, mutta sai nostettua hieman sijoitustaan muutaman ensimmäisen mutkan aikana ja lähti tekemään nousua neljänneltä sijalta. Haavisto onnistui tekemään nopeat ohitukset ja olikin jo melko pian erää johtavan virolaisen Karel Kutsarin perässä, mutta vaikka KTM-kuljettaja yritti erän aikana ohitusta useampaan kertaan ja oli silmin nähden radan nopein kuljettaja ei hän onnistunut lopulta ohituksessa ajaen ruutulipulle toisena.

Toisessa erässä Haavisto otti lähdön nimiinsä ja ajoi sen jälkeen selkeään erävoittoon, Kutsarin ollessa toinen ja hänen maanmiehensä Andero Lusbo oli kolmas.

– Ensimmäisessä lähtö meni penkin alle, mutta pääsin aika pian Kutsarin perään. En kuitenkaan onnistunut ohituksessa millään ja sitten vielä lopussa loppui laseista repäisykalvot. Olin sen ensimmäisen erän jälkeen todella pettynyt ja vaikka en toisen erän lähdössäkään onnistunut ihan parhaalla mahdollisessa tavalla, niin pääsin silti kärkeen ja siinä ajo oli hyvää koko erän ajan. Hyvä päättää päivä voittoon ja kääntää tästä katseet kohti Lommelin MXGP-kilpailua, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

Silve Racingin toinen kuljettaja Teemu Makkonen oli tänään aika-ajossa yhdeksäs sekä ajoi eräsijat yhdeksän ja kymmenen.

– Tänään oli haasteellinen päivä, kaatuiluja mahtui useampi päivään ja lähdötkään ei olleet mitään kehumisenarvoisia. Ajo tuntui ihan hyvältä, mutta vauhti ei vain riittänyt parempaan. Pyörä toimi niin kuin pitää ja rata oli hyvä, että ei ollut siitä kiinni. Toisessa erässä loppui kunto ihan täysin enkä lopussa voinut taistella sen kummemmin. Tänään näin, ensi kerralla paremmin, Teemu Makkonen kertoi.

Silve Racingiltä oli Orimattilassa tulessa vain MX1-luokan kuljettajat, kun sekä Eliel Lehtinen, että Joona Kukkonen joutuivat sairastelun vuoksi jäämään kilpailusta pois. Ensi viikonloppuna tiimin kuljettajat kilpailevat sekä Lommelin MM- ja EM-kilpailussa, että Rauman MX liiga osakilpailussa.

Silve Racingin tiimi. Kuva Silve Racing.

Silve Racingin tiimi. Kuva Silve Racing.

Tulokset:

MX1 yhteistulokset:

Jere Haavisto 47
Karel Kutsar 47
Andero Lusbo 38
10. Teemu Makkonen 23

MX1 SM-pisteet 3/6

Jere Haavisto 147
Juuso Matikainen 116
Andero Lusbo 113
Teemu Makkonen 80

Aiheesta aiemmin:

Haavisto suvereeniin voittoon Karkkilan SM-avauksessa

Motocross: Silve Racingin tiimi kisasi viikonloppuna Baltiassa ja Suomessa

Motocross: Haavisto kolmas Aizputessa Latviassa

Haavisto ylivoimaiseen voittoon Siilinjärven SM-motocrossissa

Motocross: Haavisto palkintokorokkeella Latvian EM-osakilpailussa