Leesburgin poliisi vastaanotti reilu viikko sitten puhelun mieheltä, joka kertoi, että hänen moottoripyöränsä varastettiin Tallahasseessa. Mies kertoi paikantimen paljastaneen, että pyörä sijaitsee tietyssä kiinteistössä Leesburgissa.

Poliisi meni paikan päälle osoitteeseen, missä Airtag paljasti moottoripyörän olevan, ja tapasi talon omistajan. Tämä suostui kotietsintään, mutta poliisi ei löytänyt moottoripyörää talosta. Poliisi sai vihjeen epäilyttävän moottoripyörän näkymisestä tienoolla, keskusteltuaan asiasta naapurin kanssa.

Se taas johti epäillyn moottoripyörävarkaan, 46-vuotiaan David Ray Allisonin, jäljille. Mies väitti ostaneensa prätkän ex-tyttöystävältään Tallahasseesta 200 dollarilla.

Moottoripyörä löytyi autotallista, ja se oli purettu useampaan osaan. Valmistusnumero oli viilattu näkymättömiin, mutta Allisonilla oli tallessa rekisterikilpi, joka sopi varastattuun moottoripyörään.

Mies näytti poliisille tekstiviestiä, joka osoitti, että hän oli ostanut moottoripyörän joltakulta, jonka nimi on "Trent". Tämä oli purkanut pyörän, jotta se mahtuisi auton kyytiin.

Allison pidätettiin ja häntä vastaan nostetaan syytteet varastettuun omaisuuteen ryhtymisestä sekä väärennetyn omaisuuden hallussapidosta. Hänet vietiin Lake Countyn vankilaan. Takuusumma on 6000 dollaria.

Tämänkin uutisen perusteella moottoripyörä kannattaa varustaa Bluetooth-paikantimella. Se on halpa vakuutus pyörän löytymiseksi varkauden jälkeen. Tässä myös omistaja toimi oikein jättäytymällä asiassa taka-alalle, ja antamalla poliisin hoitaa tutkimuksen ja varkaan pidätyksen.

Asiasta kertoi Leesburg News

Aiheesta aiemmin:

Mies oppi kovalla tavalla, että mp-voroja ei kannata seurata Airtagin avulla – sai turpiinsa, että helähti

Applen Airtag -paikannin auttoi löytämään varastetun moottoripyörän – samalla se saattoi toimia pelottimena

Näin varmistat, ettei kukaan ole laittanut jäljitintä tavaroihisi, autoosi tai moottoripyörääsi

Airtagejä syytetään loistoautovarkauksista, mutta ongelma ei koske pelkästään Applen paikantimia

Apple Watch kutsui ambulanssin paikalle motoristin jouduttua onnettomuuteen ja yliajajan paettua paikalta