Mahindra&Mahindra (M&M) hankki Peugeot Motorcyclesin kokonaan omistukseensa vuonna 2019. Jo vuonna 2015 se osti määräävään enemmistöosuuden, 51 % yrityksestä.

Pääomasijoittaja Mutares'en liiketoimintamalli puolestaan on ostaa käännekohdassa olevia keskikokoisia yrityksiä tarkoituksena myydä ne eteenpäin, jos muutosprojekti onnistuu.

Peugeot Motorcycles sai uuden logon, joka merkitsee uutta vaihetta brändin kehityksessä. Samalla se on merkki kunnianhimoisista tavoitteista: Peugeotin brändin on määrä valloittaa uusia markkinoita ja kiihdyttää sen kansainvälisten liiketoimintojen kasvua.

Mahindra pysyy kanssaomistajana tukien uusien tuotteiden julkistusta ja tulevilta vuosilta odotettua vahvaa kasvua. Ostotarjous yrityksestä tehtiin marraskuun alkupuolella ja M&M odottaa kaupan toteutuvan lopullisesti vuoden 2023 ensi kvartaalin aikana, kunhan EU:n elimet ovat käsitelleet asian.

Peugeot Motorcyclesin päämaja sijaitsee Mandeure'ssa Ranskassa lähellä Ranskan rajaa. Yrityksen liikevaihto on noin 140 miljoonaa euroa vuodessa, ja se valmistaa kaksi- ja kolmipyöräisiä skoottereita kolmea maanosaa varten.

Peugeot Motorcyclesin brändi on jo 124-vuotias.

– Peugeot Motorcycles on kansainvälisesti tunnustettu brändi, jolla on rikas historia maailman vanhimpana moottoroitujen kaksipyöräisten valmistajana. Olemme hyvin ylpeitä tultuamme yhdistetyksi brändiin. Laajaan kokemukseemme teollisuudesta ja vahvaan operatiiviseen tiimiimme perustuen uskon, että pystymme yhdessä M&M:n kanssa hyödyntämään yrityksen todellisen potentiaalin, totesi Mutares'n johtaja Johannes Laumann.

Peugeot Motorcycle'llä, joka vastikään päivitti logonsa ja brändin tyylipaletin, on oma tehdas Mandeure'ssa, yhteisyritys JNQQ:n (Jinan Qingqi Motorcycle Co., Ltd.) kanssa Kiinassa sekä valmistuskumppanuuksia useiden aasialaisten yritysten kanssa.

Samalla sovittiin, että Peugeot Motorcycles vastaa Mahindran valmistaman uuden BSA Gold Starin myynnistä Euroopassa.

Asiasta kertoi mm. IDN Motoweek

Aiheesta aiemmin:

Intialainen megayritys ottaa Peugeotin moottoripyörävalmistuksen sataprosenttisesti haltuunsa

Tässä ensimmäinen uusi malli brittivalmistajalta vuosikymmeniin: BSA Gold Star 2022!

Tältä pitkään "kuolleena" olleelta brittimerkiltä on tulossa sähkömoottorilla varustettu versio