Happy Days- eli Onnenpäivät-tv-sarjan Henry Winkler oli perjantaina haastateltavana Jennifer Hudson -show'ssa. Siellä 77-vuotias tähti paljasti ajaneensa nimikkohahmolleen Fonzielle kuuluneella moottoripyörällä ainoastaan kerran. Ja valitettavasti ajo päätyi katastrofiin. 

– Ajoin sillä todellisuudessa noin 17 sekuntia. Aluksi ylämäkeen. Siinäpä se, näyttelijä kertoi Jennifer Hudsonille. – Olin pyörän päällä ja minun tarvitsi vain kierrättää moottoria ja siirtää sitä puolitoista metriä. Kierrätin konetta ja olen niin dysleksinen, ettei minulla ollut hajuakaan siitä, missä jarrut ovat, missä vaihteet ovat, ja niin ampauduin eteenpäin.  

Winkler muisteli miltei törmänneensä pääkuvaajaan.

– Hän hyppäsi pois tieltä. Kaadoin pyörän ja liuin sen kanssa näyttämöllä olleen kuorma-auton alle, ja ihmiset tulivat juosten luokseni. Kaikki olivat ikään kuin paniikissa siitä, että pyörä on kunnossa, koska se oli vuokrattu. Ja sitten vasta he sanoivat: "Entäs sinä? Oletko kunnossa?"

Tapahtuneen jälkeen hän ei koskaan enää ajanut moottoripyörällä. 

– Ne pelottavat minua, Emmy-voittaja jatkaa. – He laittoivat sen alustalle, jossa oli neljä kumipyörää ja kiinnittivät sen kuorma-autoon.

Winkler vitsaili, että onnistui kuitenkin myymään ihmisille ajatuksen siitä, että hän ajoi pyörällä. 

– Enkös nojaillutkin pyörään kuten se olisi ollut omani? hän kysyi.

Henry Winkler alias Fonzie vuonna 2018. Kuva Super Festivals, Ft. Lauderdale, USA. Creative Commons.

Henry Winkler alias Fonzie vuonna 2018. Kuva Super Festivals, Ft. Lauderdale, USA. Creative Commons.

Tähti myös muisteli, että pyörä olisi ollut sama, jolla Steve McQueen ajoi "Suuri pakoretki"-elokuvassa 1963, mutta se ei pitäne paikaansa. Toki Fonzien pyörä huutokaupattiin ja siitä saatiin kova hinta 2018, samoin 2021. Lisäksi sen on rakentanut kuvauksia varten McQueenin luottoystävä Bud Ekins, mutta jos se olisi ollut sama pyörä, niin hinta olisi varmasti ollut moninkertainen.

Aiheesta enemmmän: Fonzien Triumph Trophystä maksettiin mukavat 155 000 euroa

Happy Days: Monkey Gas Garagen Richad Rawlings osti Fonzien Triumphin 205 000 eurolla sydäntälämmittävän syyn tähden

Steve McQueenin alkuperäisen "The Great Escape" -prätkän pitäisi olla nykyään nähtävillä Triumphin vierailijakeskuksessa:

Motouutiset 5v sitten: Triumph avaa vierailijakeskuksen tehtaalleen - nähtävää sekä mp-, kisa- että elokuvafaneille

Winkler muisteli Onnenpäivät-tv-sarjaa kuin toisena perheenään, ja kertoi haaveilleensa pitkästä Hollywood-urasta, jonka oli sitten saavuttanutkin.

– Tulin tänne ja kaksi viikkoa sen jälkeen, kun olin saapunut, menin Onnenpäivien koe-esiintymiseen, ja se muutti elämäni.

Onnenpäiviä tehtiin 11 vuoden ajan vuosien 1974 ja 1984 välillä, ja se käynnisti Winklerin Hollywood-uran. Tällä hetkellä mies esiintyy HBO:n Barry-tv-sarjassa, josta mies sai ensimmäisen Emmynsä 2018.

Asiasta kertoi mm. Foxnews.

Lisää aiheesta: 

Yksikään jukeboksi ei taida olla turvassa, kun Onnenpäivien Fonzien prätkä on myynnissä

Muistathan tv-sarja Onnenpäivien Fonzien? Varmaan, mutta tiesitkö, miksi hän sai tuoda moottoripyöränsä sisätiloihin?

Steve McQueenin pyöriä huutokaupataan Las Vegasissa tänään

Myynnissä Steve MacQueenin kulttileffassa käyttämä Husse ja yksi harvinaisimmista Vincent Black Lightningeista koskaan