Cardo Systems on moottoriajoneuvojen kuljettajille tarkoitettujen langattomien viestintäjärjestelmien maailmanlaajuinen markkinajohtaja, ja yritys esitteli uuden ohjelmistopäivityksen eri valmistajien väliseen Bluetooth-liitettävyyteen.

Uusimmalla ohjelmistoversiolla yhteydenoton muuhun kuin Cardon Bluetooth-laitteeseen pitäisi olla yhtä saumatonta ja sulavaa kuin yhteydenotto Bluetoothilla toiseen Cardon kypäräpuhelimeen. Cardo pyrkii standardoimaan Bluetooth-yhteyden käyttämisen koko toimialalle: se mahdollistaisi rajattoman viestinnän eri kypäräpuhelimia käyttävien kuljettajien välillä.

Open Bluetooth Intercomin (OBi) innoittamana Cardo teetätti riippumattoman kansainvälisen tutkimuksen*, joka osoitti kuluttajien toivovan jotakin yksinkertaista ja intuitiivista menetelmää viestiäkseen sellaisten toisten kuljettajien  kanssa, jotka käyttävät erimerkkistä kypäräpuhelinta.

Cardo Systemsillä oli jo tarjolla luokkansa johtava tuotemerkit ylittävä liitettävyys OBi-standardin kautta ja laadukas mesh-teknologia, joten Cardossa nähtiin tarpeelliseksi saada vielä useampia tuotemerkkejä mukaan.

2023 Cardot päivitettävissä

Uusi päivitys tarjoaa yksinkertaisen Bluetooth-liitettävyyden Senan, Midlandin ja Uclearin valmistamiin nykysukupolven laitteisiin helpon ja langattoman ohjelmistopäivityksen avulla kaikkiin nykyisiin 2023 Cardo-laitteisiin alkaen huippuluokan Pactalk Edgestä Spiritiin saakka (paitsi Packtalk Slimiä). Kaikilla näitten merkkien käyttäjille on luvassa sama kokemus kuin samaa kypäräpuhelinmerkkiä käyttävillä ilman tavanomaista pariliitoshässäkkää ja turhautumista, kuten puhelinyhteyden menettämistä tai puhelujen ja navigointiohjeiden vastaanottokyvyn uhraamista.

Musiikin jakaminen on ainoa toiminto, jota tämä eri tuotemerkkien välinen yhteys ei tue, mutta sitä ei tueta kahta eri sukupolvea edustavien Cardon tuotteidenkaan välillä.

Cardon käyttäjät voivat ladata uusimman ohjelmistoversion Cardo Connect -sovelluksestaan langattomasti ja ilman johtoja toiminnon aktivoimiseksi. Mitään tiettyä painikeyhdistelmää ei tarvitse painella pariliitosta tai yhteyttä varten. Sitä mukaa kuin uusia versioita ja päivityksiä tulee saataville, Cardo Connect -sovellukseen ponnahtaa viesti näkyviin automaattisesti.

* Viestintälaitetutkimus jaettiin 2400 vastaajalle huhtikuussa 2023.

Lähde: Cardo.

Aiheesta aiemmin:

OBI: Vihdoinkin – uusi protokolla mahdollistaa toimivat eri brändien valmistamien kypäräpuhelinten väliset yhteydet

Cardo palautti basson kypäräpuhelimiin: Packtalk Black -malli jytisee JBL:n kaiuttimien turvin

Cardo julkisti Scala Rider Q-solon, uuden yhden hengen kypäräpuhelinmallin

Cardo perustaa audiopuolen t&k-laboratorion Saksaan