AMA:n eli American Motorcyclist Associationin järjestämä perinteinen nopeusennätysten murskaamistapahtuma Bonnevillen suola-aavikolla on peruttu tältä vuodelta. Itse tapahtumapaikka sijaitsee lähellä Wendoveria Utahissa Yhdysvalloissa. 

Syynä perumiseen on vesi: Hurrikaani Hilaryn jäänteet ja siihen liittyvät myrskyt ovat tuoneet suolatasangolle merkittävän määrän vettä, mikä heikentää suolakentän ajo-ominaisuuksia.

– Olemme pettyneitä siihen, ettemme voi järjestää AMA Land Speed Grand Championship -tapahtumaa tänä vuonna, kertoi AMA:n kilpailujohtaja Ken Saillant.

– Olemme aina nauttineet tapahtuman järjestämisestä, ja on ikävää, että sää ei taaskaan suostunut tekemään yhteistyötä menestyksekkään tapahtuman järjestämiseksi ponnistuksistamme huolimatta.

Viime viikon voimakkaiden rankkasateiden jälkeen, ja kun vielä lisää sateita on tulossa, tapahtuman järjestämisestä vastaava tiimi, johtajanaan Bonneville Motorcycle Speed Trialsin promoottori Delvene Reber, päätti, että kaikki radat ja niiden vaihtoehdot eivät olisi turvallisia kisaamista ajatellen.

Kisat peruttiin märän suolan vuoksi viime vuonnakin, joten toiveissa oli poikkeuksellisen hyvässä kunnossa oleva suola-aavikko sekä runsaasti uusia ennätyksiä ja uusia nimiä ennätysten kirjaan. Kisa jouduttiin kuitenkin perumaan hurrikaani Hilaryn vuoksi.

Toivottavasti keliolosuhteet ovat suotuisammat ensi vuonna.

Aiheesta aiemmin:

MAANANTAI 15.8.2022 10:19

Bonnevillen suolatasangon nopeusennätysajot peruttiin tulvimisen vuoksi

PERJANTAI 6.9.2019 07:53

Bonnevillen suolatasangolla kovaa menoa: 10 uutta maailmanennätystä ja 50 kansallista ennätystä

LAUANTAI 3.11.2018 09:21

Päivän video: Näin tehdään suola-aavikolla nopeusennätyksiä ahdetulla Kawan H2:lla

TORSTAI 25.5.2017 10:59

Legendaarisen Burt Munron sisarenpoika yrittää ennätystä hänen kunniakseen Bonnevillen suola-aavikolla

PERJANTAI 29.7.2016 14:07

Bonnevillen suola-aavikko korjasi jälleen yhden ennätyksentavoittelijan uhrikseen

TIISTAI 14.7.2015 07:05

Suolakenttien häviäminen uhkaa Bonnevillessa - testiviikko jo peruttu