Mercedes-AMG:n kerrotaan saaneen neljänneksen MV Agustasta varsin edulliseen 30 miljoonan euron hintaan. Kaupalla Mercedeksen uumoiltiin hakevan samanlaista brändinnostatusta, kuin mitä Audi haki hankkiessaan haltuunsa Ducatin. Siksi onkin oletettu, että myös Mercedes-AMG haluaisi nostaa omistusosuuttaan MV Agustasta.

Toki tilanne MV Agustan osalta on toinen kuin Ducatin: siinä missä Ducati on valmiiksi globaali ja kasvava brändi, MV Agustalla on vielä pitkä matka saman kokoluokan valmistajaksi.

"MV Agusta osaa paremmin moottoripyörien teon"

Mercedes-Benzin pääjohtaja Dieter Zetsche kertoi North American International Auto Show'ssa Detroitissa, että "meillä oli ollut lupaava kokemus Ducatin kanssa markkinointiyhteistyöstä, mutta se päättyi, kun Audi osti yrityksen".

– Nyt meillä on uusi kumppanuus MV Agustan kanssa, jolla on hyvin maineikas brändi. Olemme jälleen rakentaneet AMG:n ja MV Agustan välille ristiinbrändäyksen, ja uskomme, että nämä kaksi tuotemerkkiä ovat toisiaan täydentäviä. Välttääksemme kuitenkin sitä, mikä tapahtui Ducatin kanssa, osoitamme, että meillä ei ole aikomustakaan ottaa haltuumme moottoripyörien valmistusta. MV Agusta osaa sen paljon paremmin kuin me, Zetsche vakuutti.

Brändiuskollisille italialaisille tämä toteamus yrityksen säilymisenä italialaisena on varmasti mannaa. Toisaalta se, että merkittävän osuuden omistava vähemmistöosakas kieltäytyy lisäomistuksesta voi herättää ihmetystä.

Mercedes-AMG on kuitenkin tällä sijoituksen tasolla liikkeellä varsin pienillä riskeillä. Sopimus MV Agustan kanssa kattaa markkinointiyhteistyön ja teknologian siirtoa puolin jos toisin. Ja MV Agustalle puolestaan Mercedeksen vähemmistäosakkuus on jo avannut ovia muun muassa uusien mallisarjojen ja maailmanvalloituksen rahoittamiseen. Saksalaisvalmistaja toi tietotaidon lisäksi rutkasti uskottavuutta MV Agustalle.

MV Agusta säilynee siis ainakin toistaiseksi Castiglionin perheen hallussa, mutta entä sitten, jos ja kun yritys on kasvanut isompaan kokoluokkaan?

Zetschen kommenteista kertoi ensin Motociclismo.

Aiheesta aiemmin sivuillamme

Nyt se varmistui: Mercedes-AMG osti osan MV-Agustasta

Tältäkö näyttää AMG-Mercedeksen moottoripyörä?

Mersu osakkaana avasi lainahanat MV Agustalle

Sopisiko Applen Car Play AMG-Mercedeksen moottoripyörään?