Heijastusnäytöillä varustetuilla laajennetun todellisuuden HUDeilla on ollut yleensä melko hyvä menestys joukkorahoitusmarkkinoilla. Esimerkiksi. Skullyn AR-1 kypärää varten hakema rahoitus takoi ennätyksiä Kickstarterissa. Myös Nuviz sai kevyesti oman rahoituksensa kuntoon ja BikeHudin HUD on jo tuotannossa ja työn alla on seuraava, parannettu versio.

Se osoittaa, että ihmisillä on todellista mielenkiintoa ja jopa piilevää tarvetta kyseistä laitetta kohtaan. 

Nyt Kickstarterista 125 000 dollarin joukkorahoitusta hakeva headsUP on matkassa jotenkin heikommin eväin. On pakko todeta, että sen kampanja muistuttaa enemmän selviä pila- tai rahastustarkoituksella Kickstarterissakin näkyneitä kampanjoita, kuin sellaista, jossa työryhmä hakee todelliselle innovaatiolle rahoitusta.

headsUP laitekokonaisuus.

headsUP laitekokonaisuus.

Voi myös olla, että olemme väärässä, mutta se HUD-prototyyppi, mitä kampanjan kuvissa näytetään, muistuttaa enemmän normaalilla yksinkertaisella nestekidenäytöllä varustettua kuin todellisella heijastusnäytöllä varustettua laitetta. Lisäksi laitteen kaavakuvat ovat varsin alkeellisen näköisiä. Kampanjasta kannattaa käydä itse muodostamassa kuvan sen sivuilla.

Joka tapauksessa kampanja on saavuttanut tätä kirjoitettaessa 5799 dollaria tavoitteestaan. Kampanja päättyy 7.4.2015. headsUPin omistajaksi pääsee kampanjan kautta 200 dollarilla. Laitteen pitäisi olla jakelussa tammikuusta 2016.

Laite koostuu kahdesta osasta. Varsinaisesta elektroniikasta, joka kiinnitetään alas kypärän taakse sekä näyttöosasta joka puolestaan laitetaan kypärään vasemman silmän yläpuolelle, josta se heijastaa kuvan visiiriin. Data näyttöön kulkee kaapelin kautta.

headsUPin sijoittuminen kypärään.

headsUPin sijoittuminen kypärään.

Prototyyppi näyttää tällä hetkellä vasta pyörän nopeuden, mutta tarkoitus on, että se näyttäisi myös navigoinnin vaatimat ohjausnuolet. Laitteen pitäisi sopia miltei mihin tahansa kypärään. headsUP saa virtansa sisäänrakennetusta akusta.

Navigointi hoidetaan bluetoothin, -iPhonen tai Android-älypuhelimen ja niihin tehdyn sovelluksen avulla. Vaihtoehtona on tietenkin kuunnella musiikkia älypuhelimesta. Laitteessa on gps-siru.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Nuviz Ride: kypärään tarkoitettu heijastusnäyttö kovaan kisaan

Bikehud Adventure: kypärän heijastusnäyttö muuttuu läpinäkyväksi

Skullyn AR-1 -heijastusnäyttökypärän synnyn taustalla oli mp-onnettomuus