Mistä Quadropheniassa on kyse? Phil Daniels näytteli elokuva Quadropheniassa Jimmyä, työväenluokkaista "modia", joka vihaa mihinkään johtamatonta työtään ja vanhempiaan. Ainoa syy elää ja hengittää ovat bileet, pillerit ja hänen skoottereilla ajelevat ystävänsä. Vuonna 1979 julkistettu Quadrophenia kuvaa vuoden 1964 väkivaltaista yhteenottoa, joka käytiin modien ja heidän arkkivihollistensa rockereiden välillä vuonna 1964 Brightonissa.

Kaikkien tunteman the Who -yhtyeen konseptialbumi rock-ooppera nimeltään Quadrophenia vuodelta 1973 toimii filmin soundtrackina, ja itse asiassa koko elokuva pohjautuu löysästi tämän tupla-albumin tarinaan. Levyn sisältämä tarina nimittäin pohjautuu juurin näihin Brightonissa ja Lontoossa tapahtuneisiin modien ja rockereiden skismoihin.

Nimi Quadrophenia viittaa albumin päähenkilön Jimmyn persoonallisuuden nelijakoisuuteen, ja levy kertoo samalla tavallaan the Whon neljän jäsenen persoonallisuuksista. Nimitys Quadrophenia on samalla lääketieteellisen termin skitsofrenia synonyymi.

Ainakin jokaisen skootterifanin, mutta myös the Whon ystävän kannattaa siis linnoittautua television ääreen lauantaina ja kääntää kanava Teemalle klo 21 aikoihin.

Lue myös nämä:

Kulttileffan skootterin kopio myynnissä

Kulttielokuva Quadrophenialle tulossa spinoff-jatko-osa