Pontederalaisyritys julkisti uuden Vespa GTS -malliston eilen, 5. lokakuuta. Se tulee saataville neljänä versiona, GTS, GTS Super, GTS Supersport ja GTS Supertech. Moottorivaihtoehtoja on kaksi, molemmat nestejäähdytteisiä, 125 I-Get ja 300 HPE. Jälkimmäinen on tehokkain moottori Vespan historiassa, yli 23 hevosvoimaa. Uuden moottorin pitäisi olla entistä pienipäästöisempi ja pieniruokaisempi.

Vespan malliston suurimpana GTS-malli on saanut lempinimen "Vespone". 

GTS:n runko on, kuten aina ennenkin, tehty teräksestä, joka on turvallinen, kestävä ja luja materiaali ja myös sataprosenttisesti kierrätettävissä.

GTS:n ulkonäkö on uusi, vaikka Vespan perinteet hienosti näkyvätkin. Designia on hiottu pieniäkin yksityiskohtia myöten.

Etujousitus on kokonaan uusi. Etuhaarukka on yksiaisainen, kuten aina ennenkin, ja jousituselementti on suunniteltu uudelleen paremman stabiiliuden saavuttamiseksi kovemmissa vauhdeissa sekä paremman mukavuuden ja käsiteltävyyden tarjoamiseksi.

Myös jarrut on uusittu.

Vespa GTS Super Tech 300.

Vespa GTS Super Tech 300.

Värivaihtoehtoja on tarjolla peräti neljätoista. "Mallin eleganssi on tulosta tradition ja modernismin maagisesta balanssista", hehkutetaan Vespan tiedotteessa.

GTS:n suunnittelun lähtökohtana on, "kuten aina", rakentaa pyörä ihmiskehon ympärille. Tavoitteena ideaalinen ergonomia ja luonnollinen ajoasento, mikä tekee siitä mukavan ja nautittavan ajettavan. GTS sopii myös matka-ajoon kaupunki- ja taajama-ajon lisäksi.

Uutta GTS-mallissa on muotoilun lisäksi avaimeton sytytys, joka toimii myös istuimen ja ohjaustangon lukituksen avaamisen yhteydessä.

SuperTech-versio on teknisin uusista GTS:istä. Siinä on TFT-värinäyttö ja lisäksi Vespa Mia -liitettävyysjärjestelmä. Jälkimmäinen on vakiona myös Supersportissa, ja saatavilla optiona muihin malleihin.

Uutuus on jo myynnissä Italiassa, joten ei kestäne kauaa, kun se rantautuu myös meille asti.

Aiheesta aiemmin:

Supertähti Justin Bieber ja Vespa – mitä tapahtuu, kun kaksi popikonia liitetään yhteen?

Vespan brändiarvo nousemassa miljardikerhoon: "Ikoninen" on liian käytetty, mutta ainoa tapa määrittää tätä brändiä

Vespa 946 Christian Dior: muotitietoisen kuljettajan persoonallinen valinta

Il Vespista: elokuva maailmanmatkaajasta, joka ajoi yli 300 000 kilometriä Vespa-skootterilla

Vespalta uusi retrohuippumalli, limited edition Sei Giorni

Villiä: Vespa kuviteltuna kuudeksi erityyppiseksi moottoripyöräksi