Maanantai on kisan lepopäivä, mutta lopullinen haaste ennen palautumispäivää ei jättänyt sijaa virheille. Kierros etelään Al Duwadimistä oli alunperin ajoitettu lauantaiksi. Erikoiskokeen mittaa lyhennettiin sitten 345 kilometriin, jotta koko kilpakaravaani ehtisi ajaa illaksi leiriin Riyadhiin.

Daniel Sanders. Kuva Charly Lopez.

Daniel Sanders. Kuva Charly Lopez.

Sitä ennen kilpailijat kamppailivat osuuden paholaismaisen vaikean navigoinnin kanssa sekä sorateillä erikoiskokeen alussa että laaksojonojen ja dyynien ketjuissa sen loppupuolella. Raskas reitti teki osansa niiden kilpailijoiden joukossa, jotka avasivat tietä kolmen ensimmäisen saamista aikabonuksista huolimatta.

Ross Branch tutkimassa tiekirjaa. Kuva Charly Lopez.

Ross Branch tutkimassa tiekirjaa. Kuva Charly Lopez.

Kahdeksannen etapin voittajana selvisi maaliin intialaisen Heron tehdastallin Ross Branch. Kyseessä oli valmistajan toinen Dakarin etappivoitto, kun Joaquim Rodrigues voitti sille viime vuonna yhden.

Kakkoseksi ajoi sunnuntaina GasGasin Daniel Sanders ja kolmanneksi Mason Klein.

8. Etapin tulokset sunnuntailta.

8. Etapin tulokset sunnuntailta.

Amerikkalaisnuorukainen pyrki takaisin kisan kärkeen vakavissaan, ja luuli voittaneensa etapin ylitettyään maalilinjan, mutta ylinopeudesta langettu rangaistus pilasi hyvin sujuneen päivän.

Mason Klein. Kuva Eric Vargiolu DPPI.

Mason Klein. Kuva Eric Vargiolu DPPI.

Kahdeksannen päivän jälkeen kärjessä on edelleen Mason Kleinin maanmies ja mentori Skyler Howes, toisena on Kevin Benavides ja Klein on kolmosena myös kokonaiskisassa puolen välin etapin jälkeen. 

Ross Branch. Kuva Eric Vargiolu.

Ross Branch. Kuva Eric Vargiolu.

Yleensä kisan puoliväli antaa selvää kuvaa siitä, ketkä ovat kärjessä kisan loputtua, mutta Dakarin luonteeseen kuuluu, että miltei mitä tahansa saattaa sattua, joten odotamme mielenkiinnolla kisan jatkumista tiistaina. Varsinkin, kun haastava 8. päivä on kaventanut kärkikuljettajien välisiä eroja. Kuusi ensimmäistä mahtuu alla 3 minuutin päähän toisistaan eivätkä kaksi seuraavaakaan ole edes 8 minuutin päässä kisaa johtavasta Howesista.

Kisan kokonaistilanne 8. etapin jalkeen.

Kisan kokonaistilanne 8. etapin jalkeen.

Aiheesta aiemmin:

Dakar Rally, päivä 6: Husqvarnan juhlaa – Luciano Benavides otti ensimmäisen etappivoittonsa

Dakar Rally: Päivä 5 Adrien Van Beverenin nimiin, kokonaiskisan kärkeen Skyler Howes

Dakar Rally päivä 4: Barredan 29. etappivoitto todellisuutta

Dakar Rally 2023, päivä 3: GasGas-tallin Sanders etappivoittoon ja kisan kärkeen – taas yksi suosikeista joutui keskeyttämään

Dakar erämaaralli täydessä vauhdissa – tässä tärkeimmät uutiset ensimmäisiltä kisapäiviltä: karut olosuhteet eivät säästä huippujakaan