Ruotsalainen Cake on erikoistunut valmistamaan premium-luokan keveitä sähköisiä moottoripyöriä. Sopimus Shanghai Foreverin kanssa merkitsee sille valtavaa hyppäystä eteenpäin. Cake ja Forever ovat sopineet yhteensä 130 000 sähkömoottoripyörän valmistuksesta ja jakelusta vuoteen 2027 mennessä.

Sopimus on merkittävä virstanpylväs Caken kumppanuusstrategiassa. Kiina on nopeiten laajeneva ja kasvava markkina maailmassa.

– Sopimus vahvistaa kykyämme tuottaa korkealaatuisia ja kestäviä ajoneuvoja sekä vaikuttaa sähköiseen aaltoon Kiinassa. Foreverin avulla meillä on kapasiteettia inspiroida miljoonia ihmisiä Kiinassa Caken innovaation, tarkoitusperien, suorituskyvyn ja korkean laadun suhteen, kohti tuotteen pitkäikäisyyttä ja vihreämpää ympäristöä, hehkutti Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn.

Kiinaa koskeva sopimus on solmittu Caken ja Shanghain pörssissä listatun pyörävalmistajan Shanghai Foreverin välillä. Se tuottaa vuosittain 7 miljoonaan moottoroitua ja moottoritonta ajoneuvoa vuosittaina. Sen lisäksi, että yritys on sitoutunut Caken tuotteisiin, Cakesta kehitetään erikoismalli Kiinaa varten. Se tulee myyntiin vuoden 2024 toisella puoliskolla, ja sitä valmistetaan yhteensä 130 000 kappaletta kolmen vuoden aikana julkistuksesta.

Shanghai Foreverin toimitusjohtaja Chen San puolestaan korosti Kiinan markkinoiden suuruutta ja mahdollisuuksia erityisesti vihreiden liikennesovellusten osalta.

– Uskomme, että Caken pyörien teknologian ja käyttäjä/ympäristölähtöisen muotoilukielen avulla pystymme nostamaan tämän uuden aluevaltauksen kasvuun.

Osana yhteistyötä Caken nykyinen tuotelinja julkistetaan Shanghaissa ja ympäri Kiinaa marraskuussa 2023. Operaatio on jo käynnissä ja Caken markkinointiosasto Foreverin pääkonttorissa Shanghaissa aloittamassa toimintaansa.

Cake jatkaa jakeluverkostonsa laajentamista globaalisti solmien kumppanuuksia Euroopassa, Aasiassa, Lähi-Idässä, Australiassa, Etelä-Amerikassa ja Afrikassa.

130 000 Caken pyörää voi vähentää arviolta noin 90 000 tonnia hiilidioksidia vuosittain Kiinassa. Caken käyttö vähentää päästöjä 79 % verrattuna tämän päivän bensamopoihin.

Lähde: Cake

Aiheesta aiemmin:

TIISTAI 21.2.2023 09:37

Ennätysajo sähkömoottoripyörällä: Sinje Gottwaldin 13 000 kilometrin ajo Espanjasta Afrikkaan Cake Kalk AP:llä

SUNNUNTAI 8.1.2023 12:43

Cake Åik: ruotsalaisen sähkömoottoripyörävalmistajan työjuhta

MAANANTAI 6.9.2021 08:32

Cake Makka: kevyt, ruotsalainen urbaani sähköajoneuvo muuntuu moneen käyttöön

TORSTAI 15.7.2021 11:26

Cake perustaa Euroopan moottoripyörätehtaansa Ruotsiin

SUNNUNTAI 31.1.2021 10:01

Kalk AP: ruotsalainen aurinkoenergialla ladattava moottoripyörä on suunniteltu salametsästäjien nappaamiseen Afrikassa