Jutut esitetään tässä käänteisessä järjestyksessä eli kymennenneksi luetuimmasta luetuimpaan. Ykkönen oli varsin ylivoimainen, samoin kakkonen, muiden välillä oli tasaisempaa.

10. Painoi toisen kuskin etujarrua radalla - shokkivideo paljastaa

Entinen World-Superbike-sarjan Erik Buell Racingin kisatallin kuski Niccolò Canepa joutuu rikosoikeuden eteen siitä mitä tapahtui Mugellossa ratapäivillä syyskuussa 2013. Video todistaa hänen tahallaan painaneen kanssakilpailijansa etujarrukahvasta kesken ajon ilmeisesti keskinäisestä sanallisesta kiistasta johtuen.  

9. Mopo olikin moottoripyörä - vanhemmille kiva maksuyllätys

Savonlinnassa poliisi pysäytti mopoilijan, jonka ajokki olikin viritetty kevytmoottoripyöräksi. Maksuja tulee paitsi ajoneuvorikkomuksesta myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuskin huoltaja sai vielä omat "bonuksensa" asiassa.

8. Nostalgiatuoksu jouluusi: 2-tahtimoottoripyörän pakokaasulle tuoksuva kynttilä

Kyllä. Totta se on, Flying Tiger Motorcycles on purkittanut kynttilöihinsä kaksitahtimoottorin tuoksun. Kun sytytät kynttilän, niin kynttilän seassa oleva aito kaksitahtiöljy ja korkeaoktaaninen bensiini levittävät nuoruusvuosiesi unohtumatonta tuoksua.

7. Uusi aksiaalimoottori haastaa perinteisen polttomoottorin

Perinteinen polttomoottori on edennyt omassa kehityskaaressaan jo varsin pitkälle, ja sitä on oltu jo miltei hautaamassa sähkömoottorin tieltä. Sillä on kuitenkin myös omat bensiinillä toimivat haastajansa: erilaiset Wankel-moottorin variaatiot sekä Uudessaseelannissa kehitetty Duke Engine -aksiaalimoottori. Viimemainittu on pienikokoisempi, kevyempi ja polttoainepihimpi. Lisäksi siinä on merkittävästi vähemmän osia kuin perus-4-tahtimoottorissa. Ja moottorin vääntökäyrä on suorastaan järkyttävän suora.

6. Motoristi leikkautui kahtia takaa-ajossa - mitä tästä voisi oppia?

Moottoripyöräilijä leikkautui kahtia puhelinlankaan, kun menetti pyöränsä hallinnan takaa-ajotilanteessa aiemmin tällä viikolla. Tämä tapahtui Yhdysvalloissa, Bay Cityssä Michiganissa viime sunnuntaina. Asia on tavattoman ikävä, ja panee pohtimaan kahta asiaa: jos on jokin syy, miksi poliisi pysäyttää, kannattaisiko mieluummin kärsiä seuraukset omista mahdollisista virheistä, ja pysähtyä, kuin vaarantaa oma tai muiden tielläliikkujien henki. Toinen asia koskee poliiseja: onko järkevää aina jatkaa takaa-ajoa, jos muita mahdollisuuksia on. Tästä on oheisessa jutussa myös kotoinen esimerkki.

5. Tämä miehekäs rannekoru onkin setti erilaisia oikeita työkaluja

Leatherman, tuo tunnettu sveitsiläisten työkalumonitoimitaskuveitsien kanssa kisaaja, on tuomassa markkinoille täysin uudenlaista miesten rannekorua - tai miksei naistenkin. Kyse on oikeastaan päällepuettavasta työkalusta. Huikea idea. Työkalusta tulee myös versio, joka on varustettu rannekellolla.

4. Nuorimies yllytti keulimalla poliiseja takaa-ajoon tosi oudon syyn takia

Sunnuntaina aamuyöstä crossimoottoripyörällä matkassa ollut nuorukainen häiriköi Kauhavan keskustassa tehtäväänsä suorittamassa ollutta poliisipartiota. Hänen tavoitteenaan oli saada poliisit peräänsä ja sitten kypäräkameralla kuvata takaa-ajoa. Osa tavoitteesta onnistui, muttei seuraamuksitta.

3. Järkyttävä video: autoilija, näin syntyvät useimmat mp-onnettomuudet

Viranomaiset Irlannissa ovat tehneet hyvää työtä tuottaessaan tämän autoilijoille suunnatun mainoksen, jossa heitä kehotetaan olemaan "Bike Aware". Ole tietoinen moottoripyöräilijöistä tai varo moottoripyöräilijöitä. Syynä on se, että useimmiten motoristien kuolemaan johtavat onnettomuudet johtuvat autoilijoiden toimista. Autoilijat eivät näe motoristeja eivätkä osaa varoa heitä.

Oheinen videotietoisku opettaa autoilijoita huomaamaan pahimmat sudenkuopat liikenteessä. Vastuuta sysätään kampanjassa myös motoristeille.

2. Muistotilaisuus nuoren motoristinalun kunniaksi Oitissa, motoristeja tulossa ympäri Suomen, tule mukaan!

Nuori motoristinalku Jesse ajoi kesällä Oitin keskustassa mopolla ystävänsä kyydissään monttuun ja menetti ajokkinsa hallinnan iskeytyen valotolppaan. Sitkeistä elvytysyrityksistä huolimatta Medihelin lääkäri totesi Jessen menehtyneen. Jessen naapuri Jaakko Räsänen halusi järjestää nuoren Jessen kunniaksi hiljaisen muistotilaisuuden yhdessä motoristiystävien kanssa. Motoristien yhteishenki ja veljeys tulivat tapahtuman johdosta esille parhaalla mahdollisella tavalla, ja tilaisuuteen tuli motoristeja ympäri Suomen. Juttu oli samalla kutsu kaikille motoristeille tulla paikalle viettämään hiljainen hetki ja tulla kunnioittamaan nuoren motoristinalun muistoa.

1. Mies väläytti tahallaan moottoripyörällä 53 kertaa peltipoliisin, kuinkas sitten kävikään?

43-vuotias ranskalainen moottoripyörällä matkaa tehnyt mieshenkilö väläytti vuoden aikana 53 kertaa edestäpäin kuvaavan ylinopeuskameran eli peltipoliisin tahallaan. Poliisi uumoili miehen tekevän saman tempun 54 kerran, ja valmistautui siihen.