BMO Capitalin Gerrick Johnson kertoi Harley-kuskien myyneen pyöriään samalla kun H-D taistelee läpi pr-painajaisen.  Sen yritys loi kertomalla, että se on siirtämässä osaa tuotannostaan ulkomaille.

– Vaikka presidentti Trumpin käsitykset Harleyn toimenpiteistä hänen twiiteissään ovat usein olleet tosiasioiltaan epätäsmällisiä, vahinko on jo tapahtunut, Johnson kirjoittaa.

– Jälleenmyyjät (USA:ssa) tuntevat jo vaikutuksen, ja me olemme huomanneet, että se on vain kasvanut akuutimmaksi ajan myötä.

Johnson totesi myös, että ensi kertaa kymmeneen vuoteen mp-alalla hän on todistamassa ilmiötä, että valmistaja kehittää innovatiivisia uusia tuotteita, jotka ovat merkittäviä parannuksia vanhoihin verrattuna, eikä kysynnässä silti näy kasvua.

Harleyn tulosjulkistus päättyneeltä kvartaalilta on odotettavissa ensi viikolla. Asiasta kertoi Seeking Alpha.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käytti vielä alkuvuodesta Harleytä esimerkkinä hyvästä amerikkalaisesta yrityksestä, mutta käänsi kelkkansa täysin yrityksen ilmoitettua sulkevansa Kansasin tuotantolaitoksensa ja siirtävänsä osan valmistuksestaan Thaimaahan, jotta se pystyy parantamaan kilpailukykyään Aasiassa. Yritys on myös etabloitumassa Intiaan ja etsii aktiivisesti sikäläistä yhteistyökumppania pienikuutioisempien moottoripyörien valmistukseen alueella.

Trump on jopa kehottanut amerikkalaisia boikotoimaan Harrikoita.

Aiheesta aiemmin:

EU:n vastatullit astuivat voimaan: koettelevat Harley-Davidsonin ja Indianin myyntiä Euroopassa

Harley-Davidsonilta kolme CVO-mallia vuodelle 2019: Limited, Street Glide ja Road Glide

Harley-Davidson perustaa uuden tutkimuskeskuksen kiihdyttääkseen sähköisten moottoripyörien valmistusta

Harley-Davidson keskellä poliittista debattia - Trump twiittaa

Harley-Davidsonin uusi strategia julki - kiihdyttää uusien mallien tuottamista ja mallivalikoiman laajentamista